Yritysvierailulla CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksella

Kajaanin nuorkauppakamarin maanantai-ilta pärähti tänään käyntiin mielenkiintoisella yritysvierailulla Kajaanin Renforsin rannassa. Esittelyn meille piti Jukka-Pekka Partanen, joka pyörittää Kajaanissa toimivan CSC Oy:n Datakeskusta. Paikalle Renforsin rantaan saatiin noin parisenkymmentä kamarilaista, jotka kaikki olivat innoissaan vierailusta, sillä monellakaan meistä ei varmasti juuri ennakkotietoa yrityksestä ollut. CSC:llä on Kajaanissa toimipiste, joka työllistää kahdeksan henkilöä ja Espoossa heillä on pääkonttori, jossa työskentelee vajaa 300 henkilöä. CSC yrityksenä kehittää tietotekniikkapalveluita tutkimuksille, julkishallinnolle ja yrityksille. Kajaanin toimipisteen päätarkoituksena on datakeskuksen ylläpitäminen. Yrityksen omistus jakaantuu pääosin valtiolle ja 30% omistuksesta menee yritykselle.

 

Löysimmekin ryhmämme aika pian yksistä Renforsin rannan kylmistä teollisuushalleista, johon oli pakattu pitkä jono teollisuuskontteja. Partanen esitteli meille yrityksen laitteistoaan, joka pääosin koostui monien miljoonien supertietokoneista, joiden päätarkoituksena on laskeminen. Laitteiston nähtyämme kamarilaisilla alkoikin heräillä mitä mielenkiintoisimpia kysymyksiä liittyen yrityksen koneisiin. Kävimme läpi niin laitteiston kustannustehokkuuksia, vertailimme miten ne eroavat normaaleista kotikoneistamme ja mitä näillä superkoneilla oikeasti tehdään. Selvisi muun muassa, että CSC on tuonut aikoinaan internetin Suomeen – Huikeeta, eikö?!

 

Lisätietoja kohteesta löytyy https://www.csc.fi/

 

Tässä yksi esimerkki siis Kamarilaisuuden hyödyistä, kovin useasti ei tule vastaavia mahdollisuuksia päästä seuraamaan suurien tietotekniikkayritysten toimintaan ruohonjuuritasolta. Jokainen reissu kamarilaisena tuo uutta tullessaan ja laittaa ajatukset, sekä ideat liikkeelle!

 

Kiitän koko Kajaanin Nuorkauppakamarin puolesta Jukka-Pekkaa, sekä CSC Oy:tä!
Olli Kähkönen, JCI Kajaani Koejäsen

 

 

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >