Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen vastaan yhdessä myynnistä vastaavan Michaelan kanssa. Otimme aulasta kahvit ja teet, minkä jälkeen Ollis ja Michaela johdattivat meidät kabinettiin esitystä varten. Kävimme Olliksen innostuneen puheen myötä läpi Hotelli Kajanuksen historiaa. Hotelli on rakennettu jo vuonna 1986 ja ollut Palokarin perheen omistuksessa. Mielenkiintoisen tarinasta teki muun muassa se, että hotelli on perustamisensa jälkeen vaihtanut omistusta ensin Arctia-yhtiöksi, sitten Scandic hotelliksi ja nyttemmin palannut Palokarin perheen omistukseen. Yhtiön perustaja ja hotellin suunnittelija Vesa Palokari onkin nähty uuden hotelliremontin aikoihin ympäri hotellia ruuvimeisseli kädessä puhkumassa aitoa yrittäjän intoa. Olipa Vesa hotellin muutosvaiheessa joutessaan tarjoillut myös ravintolan puolella asiakkaille heidän tilaamansa hampurilaisen, pariskunnan ääneen tuumiessa että kukakohan hotellin omistaa. Tämä mielikuva ja Olliksen kertoma tarina aidosta yrittäjäninnosta toivat leveän hymyn usean kuulijan kasvoille.

Peera Hotel & Cottages on 50 vuotta majoitusta tarjonnut perheyritys. Peera on inarinsaamea ja tarkoittaa perhettä. Olliksen kertoman mukaan se kertoo myös syvästi yhtiön arvoista, sillä perheeksi koetaan yhtiössä sen seitsemän hotellia, henkilökunta sekä asiakkaat. Hotellissa huokuu tämän vuoksi rakkaus alaa ja asiakkaita kohtaan. Myös saamelaisuus näkyy sekä useina saamenkielisinä lauseina ympäri hotellia sekä osa hotellien liikevaihdosta kanavoidaan Saamen kulttuurin ja kielen perinteiden edistämiseen.

Hotelli itsessään on lähes ainutlaatuinen hotelli Suomessa. Se kattaa yhdyskäytävin sekä hotellin, että usean sataa henkeä vetävän kongressitilan, että spa-vesiliikuntakeskuksen. Etuna hotellissa on myös lyhyt ajomatka Kajaanin lentokentälle. Olliksen mukaan hän oli tarjonnut eräälle asiakkaalle kyydin, koska olivat menossa samalle lennolle. Asiakas oli ollut huolissaan puolitoista tuntia ennen lennon lähtöä, että ehtisivätkö he lennolle, mutta Olliksen vakuuttamana ja tekivät kompromissin, että lähtevät hotellilta kentälle 20 minuuttia ennen lennon lähtöä. Turvatarkastuksen jälkeen koneeseen pääsyä odotellessa asiakas oli todennut, että ”lähdettiin liian aikaisin”.

Olliksen tarinasta myös huokui missio kansainvälisyyttä kohtaan. Esimerkiksi Lappi on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta Kainuusta löytyy se mikä Lapistakin. Olipa Olliksella valmiina puhelinnumerokin, josta saa tarvittaessa poroja. Ollis esittää toivomuksensa, että yhä useampi palvelu Kainuussa olisi tarjolla myös englannin kielellä, sillä mies povaa tälle kovaa kysyntää lähitulevaisuudessa. Tätä tukee myös Kainuun markkinointibrändi Arctic Lakeland.

Kabinetissa tapahtuneen esittelyn jälkeen lähdimme kiertämään itse hotellia. Kävimme läpi hienot superior ja perhehuoneet, joista monista löytyy jopa sauna sisältä. Tulevaa JCI alue D:n aluekokousta varten ajateltuna erityistä mielenkiintoa herätti twin-huoneet, jotka ovat siis kaksi huonetta yhdistettynä yhdeksi väliseinä purkamalla. Yksi huone kaksi vessaa helpottaa gaalailtaan valmistautumista. Kävimme myös katsomassa presidentti Mauno Koivistoa varten varustetun huoneen, jossa on luodinkestävä lasi sekä kaksi uloskäyntiä. Innokkaimmat, minä mukaan lukien kävivät koputtelemassa uteliaana lasia. Alakerroksista löytyvät saunatilat ja messuista aina rantabileitten pitopaikasta iltagaalatilaksi taittuva juhlatila sai kamarimme nyökyttelemään tyytyväisenä.

Alueen D Aluekokous 22.3.-24.3.2024 Tulevaa aluekokousta ajatellen Hotelli Kajanus tarjoaa erinomaiset puitteet mahtavalle kamarikokoukselle. Hotellin moneen taipuva tarjonta valjastetaan palvelemaan saapuvia vieraita, ja tapahtuman sisällön suunnittelu on jo pitkällä käynnissä. Kirsikkana kakun päällä aluekokouksen venuen, eli hotelli Kajanuksen reipas johtaja, entinen kamarilainen Ollis Leppänen, jonka yrittäjämäinen ja toimeen tarttuva asenne levisi myös järjestystiimiin. On varmaa, että odotettavissa on ikimuistoinen kamariviikonloppu kajaanilaisella mausteella. Kirjoittajana Joonas Pylvinen

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita