2023 Kajaanin Nuorkauppakamarin projekteja

JCI Kajaani - Kajaanin Nuorkauppakamari

Nuorkauppakamarin projekteilla pyritään kehittämään yhteiskuntaa ja tarjoamaan jäsenistölle oppimisen paikkoja. Osa projekteista on paikkakuntakohtaisia ja osa projekteista vaikuttaa laajemmin yhteiskuntaan jolloin toteutuksessa on mukana useampi Nuorkauppakamari yhteistyössä. Tiesitkö, että esimerkiksi kouluissa tuttu TET-jakso eli työelämään tutustuminen jakso on alun perin kamarin projekti? Tältä sivulta löydät vuoden tulevan vuoden aikana toteutettavat projektit sekä muutamia mainintoja aikaisemmista projekteista.

Nuorkauppakamaritoiminnassa vain taivas on rajana erilaisten projektien ja tapahtumien toteuttamisen suhteen! Kamarissa toteutetaan vuosittain järjestettäviä projekteja, mutta myös kertaluontoisia projekteja. Uudet projektit saavat usein alkunsa jäsenten aloitteesta ja toiveesta päästä kehittymään.

Vuoden Positiivisin Kainuulainen -kilpailu

Kajaanin Nuorkauppakamarin järjestämä Vuoden Positiivisin Kainuulainen -kilpailu on vaihtoehto pessimismille! Projektin tarkoitus on lisätä Kainuun positiivista imagoa ja nostaa esiin positiivisia henkilöitä. Vuonna 2023 kilpailu järjestetään 15. kerran. Palkittuja ovat olleet muun muassa K-Market kassatyöntekijä Elona Tuohineva, opettaja Marko Karvonen, sairaanhoitaja Paula Valtanen ja monia muita. Katso kaikki Positiivisimmat Kainuulaiset osoitteessa http://positiivisinkainuulainen.fi/

Vuoden Vireä Viranhaltija -kilpailu

Kajaanin Nuorkauppakamari haluaa vuosittain tuoda esille julkishallinnon työntekijöitä ja heidän saavutuksiaan palkitsemalla yhden Kainuun kuntasektorin ennakkoluulottoman asenteen omaavan työntekijän esimerkillisestä työstä ja toiminnan uudistamisesta. Vireä Viranhaltija palkitaan vuonna 2023 40. kerran.

Survivor Ärjä

Kajaanin Nuorkauppakamarin Survivor Ärjä -projekti järjestettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2022. Seikkailu järjestetään Kainuun merellä Oulujärven upealla paratiisisaarella. Ärjänsaarelta löytyy pitkiä hiekkarantoja, jyrkkiä törmiä ja värikästä historiaa.

Pubiton Visa

Kajaanin Nuorkauppakamari järjestää jo legendaksi muodostuneita Pubiton Visa -kisailuja, joihin jokainen nippelitiedon tietopankki ja yleisnero voi osallistua omalta kotisohvaltaan Teamsin kautta. Kauden parhaat pisteet kerännyt henkilö saa mainetta ja kunniaa sekä paistatella parrasvaloissa Palkintogaalassa.

Kirjakerho

Kajaanin Nuorkauppakamarissa kokoonnutaan säännöllisesti viettämään hetki yhdessä Kirjakerhon merkeissä, keskustelemaan yhdessä valitusta kirjasta ja aiheen vierestäkin

Palkintogaala

Kajaanin Nuorkauppakamarin toimintavuosi huipentuu tammikuun alussa järjestettävään Palkintogaalaan. Gaalassa juhlitaan mennyttä vuotta muun muassa palkintojenjaolla, hyvällä ruualla ja juomalla ja sekä vaihtuvalla oheisohjelmalla. Lisäksi gaalassa nähdään käätyjen vaihto, kun valta siirtyy edelliseltä puheenjohtajalta istuvan puheenjohtajan harteille.

Kestävä Kainuu

ESDW eli Euroopan Kestävän kehityksen viikko on vuosittain koko Euroopassa vietettävä teemaviikko, joka sijoittuu touko-kesäkuun vaihteeseen. Teemaviikko keskittyy erityisesti nuorkauppakamarilaisille tuttujen kestävän kehityksen tavoitteiden (SGDs: https://sdgs.un.org/goals) ympärille. Tänäkin vuonna Kajaanin Nuorkauppakamari osallistuu teemaviikkoon omalla toteutuksellaan.

Lisää voit lukea Kestävä Kainuu -välilehdeltä.

Niin, että mikä Nuorkauppakamari? -podcast

Podcast – sarja sai alkunsa, kun Kajaanin Nuorkauppakamarin jäsen halusi keksiä käyttöä kahdelle mikrofonilleen kotona. Samoihin akoihin podcastit alkoivat yleistymään Suomessa, joka antoi lisäbuustia lähteä kokeilemaan podcastien tekoa. Kokonaisuudessaan jaksoja kertyi 20, jotka ovat kuunneltavissa mm. alla olevan linkin kautta sekä Spotifyista. Hyppää podcastien pariin, logoa klikkaamalla jolloin pääset tutustumaan Kajaanin Nuorkauppakamarin hallituksen jäseniin vuosimallia 2019 sekä oppimaan lisää, että mikä ihme tämä Nuorkauppakamari toiminta oikein on. Tervetuloa!
https://anchor.fm/jci-knkk