Hallitus 2023

Tervetuloa tutustumaan Kajaanin Nuorkauppakamarin hallitukseen 2023.

PRES - Marianne Eteläsaari

Puheenjohtaja
marianne.etelasaari(a)jci.fi

Puheenjohtaja Marianne Eteläsaari johtaa, kehittää ja koordinoi yhdityksen ja sen jäsenten toimintaa. Hän toimii kamarin virallisena edustajana ja huolehtii, että hallituksen jäsenet saavat tehtäviinsä tarpeellisen valmennuksen.

Ammatiltaan Marianne on hallintopäällikkö, ja hän työskentelee Kainuun Osuuspankissa. Vapaa-ajalla Mariannen löytää golf- tai padelkentältä.

Tiesitkö, että Marianne rakastaa rap-musiikkia. Hänen voimabiisinsä on Stepan "Kaunista ja hyvää"

DP - Tanja Ihalainen

Valmistautuva puheenjohtaja
tanja.ihalainen(a)jci.fi

Tanja Ihalainen Tanja on määrätietoinen muorkauppakamarilainen, johon yhdistyy ilo, vahvuus ja suuri tahtotila kehittää itseään yhdessä nuorkauppakamarilaisten kanssa.

Liikunta-alan yrittäjänä Tanjan elämä on vauhdikas, mutta hänellä on aina aikaa kohtaamisiin. Erityisesti Tanjan sukat saa pyörimään jaloissa, kun edessä on uusi mahdollisuus, kurkkaus johonkin uuteen.

Varapuheenjohtajana Tanja vastaa yhteistyökumppanuuksista, sekä vuoden 2024 kamaritoiminnan suunnittelusta. Onko sinulla ajatuksia mihin suuntaan Kajaanin Nuorkauppakamarin pitäisi suunnata? Tanja haluaa kuulla sen sinulta.

IPP - Mika Seppänen

Edellisen vuoden puheenjohtaja
mika.seppanen(a)jci.fi

Väistyvä puheenjohtaja Mika auttaa ja tukee hallitusta omalla kokemuksellaan. Lisäksi hän edistää koko kamarin jäsenistön tulevaisuuden suunnitelmia olemalla vastuussa työpajasta, jossa tehdään JCI urasuunnitelmia.

Työelämässä Mika aloitti ICT-asiantuntijana Paltamon kunnan palveluksessa maaliskuun alussa. Innoissaan hän on erityisesti tekoälyn tuomista mahdollisuuksista kunnan eri palveluihin sekä pelialasta.

Tiesitkö, että Mikan mielestä yksi rentouttavimmista asioista kotona on kuunnella hienoja klassikoita ja uusia löytöjä vinyyleiltä laadukkaalla äänentoistolla.

EVP IND - Mervi Pienimäki

Yksilölohkovastaava, koulutukset
mervi.pienimaki(a)jci.fi

Koulutusvastaava Mervi on vastuussa yksilön kehittymiseen liittyvistä tehtävistä kuten koulutusten organisoinnista.

Työelämässä Mervi toimii ympäristöinsinöörinä Terrafamella ja vapaa-aika kuluu kirjallisuuden, retkeilyn, kasvien hoidon ja yhdistustoiminnan parissa.

Tiesitkö, että Mervi omistaa mm. neljä Harry Potter -lautapeliä. Otetaanko matsi?

TREAS - Laura Parmainen

Rahastonhoitaja
laura.parmainen(a)jci.fi

Rahastonhoitaja Laura vastaa yhdistyksen budjetin toteutumisesta ja rahaliikenteestä. Tänä vuonna hän luotsaa toiminnan myös sähköisen taloushallinnon pariin.

Työelämässä Laura toimii maitoyrittäjänä ja hanketöissä alan neuvontapalveluiden kehittämisen parissa. Vapaa-aikaan kuuluu kamarilaisuuden lisäksi opiskelu, harraste-eläimet ja luonto.

Tiesitkö, että muiden pakatessa alakoulussa reppuun koulukirjat, pakkasi Laura mukaan myös koulun keittiölle myytävät juurekset. Leipä yrittäjyydestä siis jo nuorena.

EVP LOM - Anni Heikkinen

Tapahtumavastaava
anni.heikkinen(a)jci.fi

Tapahtumavastaava Anni Heikkinen koordinoi Kajaanin Nuorkauppakamarin tapahtumia, yritysvierailuja ja juhlia.

Työelämässä Anni toimii viestinnän asiantuntijana Kainuun Liikunnalla. Harrastuksiin kuuluvat muun muassa retkeily suksilla ja ilman sekä sienien ja hauskojen kokemusten keräily.

Tiesitkö, että Anni on käynyt omin jaloin alimmillaan 12 metriä merenpinnan alapuolella ja 4135 metriä merenpinnan yläpuolella? Nytpä tiedät!

TMC - Kaisa Marin

Koejäsenkoordinaattori
kaisa.marin(a)jci.fi

Vuonna 2023 täysin uuden hallitusviran, koejäsenkoordinaattorin pestiä hoitaa Kaisa Marin. Koejäsenhankinnan koordinointi, uusien tyyppien toimintaan tutustuttaminen ja yleinen koejäsenkettuna toimiminen on siis tämän monessa kamariliemessä keitetyn puuhanaisen vastuulla.

Työelämässä Kaisa toimii Pekka Heikkisen leipomon yrittäjänä, eli mm. pullan myynti ja monenlaisen narujen käsissä pitäminen on tullut tutuksi. Kotoa Kaisalta löytyy kymmeniä, ellei satoja huonekasveja ja vapaa-ajalla aikaa kuluu mm. elokuvakerhon ja hyvän ruuan parissa.

Tiesitkö että: Kaisan kanssa samassa huoneessa kokousreissulla yöpyvänä kannattaa pakata matkaan tomaattimehua ja Fernet-Brancaa.

EVP INT - Jani Viitanen

Kansainvälisyysvastaava
jani.viitanen(a)jci.fi

Kansainvälisyys vastaava Jani toimii kansainvälisellä areenalla. Jani tuo kamarille aiheeseen liittyviä tapahtumia koulutuksia ja tiedottaa ylemmältä taholta kamarille tulevista kansainvälisistä tapahtumista ja kokouksista ympäri maailman.

LIO - Henna-Mari Närhi

Tiedottaja
henna-mari.narhi(a)jci.fi

Tiedottajana Henna-Mari koordinoi kamarin viestintää. Tämä ei suinkaan tarkoita, että hän kirjoittaisi kaikki tekstit itse, vaan huolehtii, että tieto kamarin tapahtumista ja koulutuksista saavuttaa jäsenistön, ja niistä markkinoidaan myös ulkoisesti.

Työelämässä Henna-Mari toimii koordinaattorina CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksella. Harrastuksiin kuuluvat aktiivisesti liikunta ja retkeily sekä koiran kanssa nosework ja muu koiraharrastaminen.

Tiesitkö, että Henna-Mari on myös toiminut ennen muun muassa safarioppaana. Kymmenenkin koiran valjastaminen reen eteen sujuu vieläkin käden käänteessä!

Hallitustoiminta

Haluatko kehittyä johtamisessa, ymmärtää miten yhdistyksen rahaliikenne toimii tai luoda jäsenistölle mahdollisuuksia tutustua oman alan yrityksiin ja kouluttautua? Hallitustoiminta antaa erittäin hyvät mahdollisuudet kehittyä juuri näissä asioissa! Pienen haasteen hallitustoiminta luo siten, ettei samassa virassa voi toimia kuin yhden vuoden, jonka jälkeen on hakeuduttava toiseen virkaan missä haluaa kehittyä.
 
Hallituksen tarkoitus on kehittää yhdistyksen toimintaa sekä päättää yhdistyksen toimintalinjoista. Kajaanin Nuorkauppakamarin hallituksessa on kahdeksan jäsentä ja jokaisella on oma roolinsa. Hallitus valitaan vuosittain syksyllä pidettävässä vaalikokouksessa, ja virkoihin haetaan etukäteen tai vasta vaalikokouksessa. Hallitus kokoontuu kuukausittain palavereihin ja/tai kokouksiin. Kajaanin Nuorkauppakamarissa on vuodesta toiseen useita hallitusvirkoja, joista voit lukea lisää alhaalta:

PRES
President, kamarin puheenjohtaja

Puheenjohtaja toimii yhdistyksen virallisena edustajana alueellisissa ja kansallisissa kokouksissa. Puheenjohtaja johtaa kamaritoimintaa sekä vastaa yhteistyökumppanuusneuvotteluista – ja sopimuksista valmistautuvan puheenjohtajan (DP) kanssa.

DP
Depyty President, varapuheenjohtaja / valmistautuva puheenjohtaja

Varapuheenjohtaja (DP) tukee puheenjohtajan toimintaa sekä samalla itse oppien tulevasta puheenjohtajuudesta. Yhteistyössä IPP:n kanssa DP työstää nuorkauppakamarin jäsenhankintaan liittyviä toimia.

IPP
Immediate Past President, edellinen puheenjohtaja

Edellisen vuoden puheenjohtaja (IPP) toimii puheenjohtajan sekä koko hallituksen tukena. IPP:llä on vahva rooli yhteistyökumppanuussopimusten tekemisessä ja tämän lisäksi hän vastaa suhteista senaattoreihin sekä jäsenhankinnasta DP:n kanssa.

TREAS
Treasurer, rahastonhoitaja

Rahastonhoitaja (TREAS) vastaa yhdistyksen taloudesta sekä kirjanpidosta. Budjetin laatiminen ja sen seuranta tulee tutuksi yhdessä hallituksen jäsenten kesken. Jäsenmaksujen kerääminen, laskuttaminen sekä projektien budjettien toteutuminen ovat tärkeitä tehtäviä TREAS:in roolissa.

SECY
Secretary, sihteeri

Sihteeri (SECY) vastaa yhdistyksen asiakirjahallinosta sekä jäsentietojen päivittämisestä. SIhteeri laatii kokousten pöytäkirjat ja vastaa yhdessä puheenjohtajan kanssa siitä, että kamarin dokumentointi on kunnossa. SECY vastaa jäsentietojen päivittämisestä jäsentietojärjestelmään.

IND
Individual, yksilölohkon vastaava

IND vastaa nuorkauppakamarin yksilön kehityksestä suunnitellen ja toteuttaen koulutustoimintaa.

INT
International – kansainvälisyyslohko

Kansainvälisyysasiat kuuluvat INT -lohkolle. Näitä ovat mm. Eurooppa- ja Maailmankokoukset sekä Kajaanin nuorkauppakamarissa International Multitwinning eli IMT -toiminta.

LOM
Local Organisation Member, yhdistyslohko vastaava

Yhdistyslohkovastaava (LOM) vastaa nuorkauppakamarin kuukausitapahtumista, kuten yritysvierailuista, tapahtumista sekä juhlista luoden kamarivuoden rungon.

LIO
Local Information Officer, tiedottaja

Tiedottaja (LIO) vastaa kamarin sisäisestä- ja ulkoisesta viestinnästä. Tärkeimpiä tiedottajan tehtäviä on tiedottaa jäsenistöään tulevista tapahtumista, koulutuksista sekä tuottaa sisältöä kamarin eri kanaviin kuten sosiaalisen mediaan sekä uutiskirjeeseen (Pikikseen). Myös lehdistö- ja mediatiedotteiden toteuttaminen kuuluu tiedottajalle.

TMC
Trial Member Coordinator

TMC vastaa koejäsentoiminnan koordinoinnista Kajaanin nuorkauppakamarin hallituksessa.

Nuorkauppakamareiden virkoja ja termejä:

 • PRES President Puheenjohtaja
 • DP Deputy President Varapuheenjohtaja
 • IPP Edellinen puheenjohtaja
 • SECY Secretary Sihteeri
 • IND Yksilölohko, koulutus
 • LOM Local Organisation Member Yhdistyslohko, tapahtumat
 • COM Yhteiskuntalohko-/projektit
 • INT International Kansainvälisten asioiden lohko
 • TREAS Treasurer Rahastonhoitaja
 • LIO Local Information Officer Tiedottaja
 • IPRO International Public Relation Officer Kansainvälinen suhdetoimintavirkailija
 • BUS Business Liikesuhdetoiminta
 • LMM Local Marketing Manager Paikallinen markkinoija
 • MC Master of Ceremonies Klubimestari-/seremoniamestari
 • TMC Trial Member Coordinator Koejäsenkoordinaattori

Alueellisia virkoja ja termejä

 • VP Vice President Aluejohtaja
 • RIO Regional Information Officer Alueviestintäpäällikkö
 • RC Regional Coordinator Aluekoordinaattori
 • R-BUS Regional Business Manager Aluemarkkinointipäällikkö
 • R-INT Regional Organisation Manager Aluekansainvälisyyspäällikkö
 • RS Regional Secretary Aluesihteeri
 • RMM Regional Marketing Manager Aluemyyntipäällikkö
 • RDM Regional Development Manager Aluekehityspäällikkö

Kansallisia virkoja ja termejä

 • NOM National Organisation Member Kansallinen keskusjärjestö
 • NP National President Kansallinen puheenjohtaja
 • NPP National Past President Edellinen kansallinen puheenjohtaja
 • DP Deputy President Varapuheenjohtaja
 • EVP Executive Vice President Kehitysjohtaja
 • CD Communications Director Viestintäjohtaja
 • TD Training Director Koulutusjohtaja
 • NT National Treasurer Talousjohtaja
 • VP Vice President Aluejohtaja
 • CEA Chief Executive Assistant Johdon assistentti
 • GLC General Legal Councel Lainopillinen neuvonantaja
 • NPL National Project Leader Kansallinen projektipäällikkö
 • ND National Director Kansallinen päällikkö
 • NIO National Information Officer Tiedottaja
 • NMM National Marketing Manager Markkinointipäällikkö
 • ND IT National Information Technology Tietohallintopäällikkö
 • MD Managing Director Toimitusjohtaja

Kansainvälisiä virkoja ja termejä

 • SNKK Suomen Nuorkauppakamarit ry
 • JC  Jäsenyhdistyksen henkilöjäsen
 • TVK Työvaliokunta
 • KL Keskusliitto
 • PJ-kokous Puheenjohtajakokous