Maailman mahtavin maailmankokous – Talsinki 2019 -infon tunnelmia

”Pääset ihan uskomattomille kokousreissuille ulkomaita myöten Nuorkauppakamarin jäsenenä!” minulle hehkutettiin helmikuussa 2019, kun pohdin liittymistäni Kajaanin Nuorkauppakamarin jäseneksi. Ja kun tänä kauniina toukokuun iltana istun hallituksen jäsenen Jennin kodin terassilla kuulemassa Talsinki 2019 -maailmankokouksesta, muistuvat mieleeni nuo helmikuussa kuulemani sanat.

Tunnelma infossa on rento, niin kuin aina. Paikalla on itseni lisäksi muitakin koejäseniä sekä sellaisia, jotka eivät ole vielä koskaan maailmankokouksissa käyneet. Kokeneet maailmankokousreissaajat ovat äänessä ja yhteen ääneen, hymyssä suin papattavat ”maailmankokouksissa ei tarvitse pönöttää! Tapaat hirveästi uusia ihmisiä! Pääset kouluttautumaan sinulle tärkeiden asioiden äärellä ja voit tehdä paikallisia yritysvierailuja!”

Pää on pyörällä kaikesta infotulvasta ja tarinoista. ”Joo, joku iso häppeninki Tallinnassa, kuulostaa ihan hauskalta,” luulen ajattelevani, vaikka todellisuudessa pääni huutaa, että ”JOKO VOI ILMOITTAUTUA????!!”

Viimeinen niitti päätökseeni saadaan mainitsemalla Maailmankokouksen viimeisen illan gaala, johon saa kaivaa kaapista ykköset päälle ja suhauttaa hiuksiin jonkun sievän nutturan. Hymyilen itselleni huomatessani tämän melko pinnallisen ajatukseni, mutta unohdan sen nopeasti kuullessani mahdollisuudesta päästä seuraamaan puhe- ja debattikilpailujen MM-kilpailuja. Niistä saa varmasti oppia rutkasti omaankin tekemiseen!

Ja niin se näissä Maailmankokouksissa onkin tarkoitus: tavata saman henkisiä nuoria ihmisiä tekemässä heille tärkeitä asioita ja oppia toinen toiseltaan. Rakentaa yhdessä parempaa huomista, luoda verkostoja, saada rohkeutta omaan tekemiseen ja tuoda maailman tuulia omalle kotipaikkakunnalle.

Infon päätteeksi reissukonkari Kaisa toteaa, että Maailmankokous ei juuri tämän lähemmäksi tule ja olisi todella hienoa, jos suurin osa Suomen kamarien jäsenistä tulisivat paikalle. Lopulta jokainen paikalla olijoista toteaa, että kyllä ainakin yritetään lähteä mukaan. Aina ne työt ja rahat jotenkin lopulta järjestyvät – eikö niin?!

Nähdään Tallinnassa marraskuussa!

Johanna Lotvonen, JCI Kajaani koejäsen

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >