Yhteistyö yrittämisen tukena

Social Friday
Kiitos kuvasta Kasvua Kainuuseen https://www.facebook.com/kasvuakainuuseen

Ensimmäinen työpaikkani valmistumisen jälkeen oli amerikkalaisen sairaalan kellarissa. En tuntenut koko maasta muita kuin pomoni. Onneksi hänen perjantairutiineihinsa kuului sähköpostispämmäys. Hän lähetti ”Friday Beer’s” kutsun joka perjantai-iltapäivä. Siellä tutustuin mm. juutalaisten museon kuraattoriin ja tutkimuslaitoksesta ponkaisseen spin-offin työntekijöihin. Toimiva konsepti siis.

Lähes 10 vuotta myöhemmin…

Palkintogaalassa viime vuonna uskalsin sitten lopulta tuoda ajatukseni julki. Selvisi että samanlaisia ajatuksia on monilla muillakin. Piiraisen Toni esimerkiksi oli aivan liekeissä ajatuksistaan kertoessaan. Gaalan jälkeen laitoimme viisaat päät Tonin, Kaisan ja Aten kanssa yhteen ja aloimme miettimään erilaisia toimintatapoja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Tavoite oli helppo muotoilla:”Kainuulaisten pitäisi tuntea toisensa paremmin bisneksen näkökulmasta”. Vaikka välillä tuntuu että kaikki tuntevat toisensa nimeltä tai ovat serkkuja niin bisneksistä ei juuri uskalleta puhuta kuin selän takana. Lieneekö syynä vitseissä ja vähän tosijutuissakin kerrotut erot itä- ja länsikateudessa. Eikö olisikin hienoa jos voisimme sen puhaltaa yhteen hiileen?

”Mitenkäs tähän sitten päästään?”, mietimme. Ensin pitää rakentaa luottamus, jotta löytää ne ihmiset, joiden kanssa uskaltaa puhua luottamuksellisistakin asioita. Social Fridayn konsepti onkin hyvin yksinkertainen. Ihmiset tutustuvat toisiinsa ensin kevyiden asioiden parissa. Myöhemmässä vaiheessa haaveenamme on että kohtaamiset Social Fridayn tiimoilta johtaisivat luontaisesti sparrausrinkien syntyyn. Eli siihen että muutaman hengen joukko voisi luottamuksellisesti auttaa toisiaan.

Nyt on takana kaksi onnistunutta tapahtumaa. Yhteistyö Kainuun Edun, Yrittäjien ja Intotalon kanssa on toiminut vallan mainiosti. Ja ennen kaikkea, palaute osallistujilta on ollut positiivista. Tältä pohjalta on mukavaa ja helppoa jatkaa. Tänä keväänä pidämme vielä kaksi tapahtumaa, toivottavasti sinäkin pääset mukaan 29.4. Tsaikkaan tai 27.5. CSE:lle.

Ville Keränen

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >