Terviseks! – Muistoja Multitwinning-matkalta Viljandiin

KNKK on hienosti pääsemässä osaksi melko harvinaista multitwinning-rinkiä, jossa on lisäksemme mukana kuuden maan kamarit. Avauksen tähän maailmanluokan mahdollisuuteen on tehnyt senaattorimme Seija Heikkinen. Ihan viattoman keskustelun päätteeksi hän huomasi olevansa kutsuttu Heidelbergin twinning-tapahtumaan viime vuonna. Muutaman neuvottelun päätteeksi Kajaanista suuntasi 7-henkinen delegaatio Viron Viljandiin tämän vuoden tapaamiseen 13.-17.5.

Reissu alkoi puolitoistapäiväisellä pre-twinningillä Tallinnassa. Siihen kuului bussikiertoajelua, vanhaan kaupunkiin tutustumista, ruokailua ja iltahuveja. Matka jatkui minibusseilla Viljandiin. Tämä pieni kaupunki ja sen vielä pienempi kamari JCI Viljandimaa ottivat meidät heti omikseen. Hieman lisää kävelykierroksia, paikallisia ruokia, yritysvierailuja, toisiimme tutustumista, perinteikäs folk party ja fiinimpi gaalailta, ja totesimme olevamme monia kokemuksia ja ystäviä rikkaampia. Yhtäläisyyksiä löytyi Viljandin linnanraunioista ja Viron lähes ymmärrettävästä kielestä. Matkan päätteeksi melkein jo allekirjoitettiin sopimus KNKK:n virallisesta liittymisestä ryhmään. Maltetaan nyt kuitenkin odottaa ensi vuoteen ja hoitaa tämä kunnia Belgian Liégessä.

Kuva1
Olemme saaneet twinning-toiminnan yhteistyökumppaniksi Kainuun Liiton, joka haluaa edistää kainuulaisten yksilöiden ja yritysten kansainvälistymistä. Multitwinning-ryhmästä saatavat edut ovat mittaamattomat. Jollekin riittänee ystävyys, toisille kyseessä voi olla rahakas bisnesmahdollisuus. Ryhmä koostuu nyt siis lisäksemme ranskalaisesta, saksalaisesta, tanskalaisesta, belgialaisesta, hollantilaisesta ja virolaisesta kamarista.

Torstaina 21.5. vietimme Viljandi-iltaa Intotalolla reissukuvia katsellen ja omaa isännöintivuoroamme jo hieman ideoiden. Helatorstaiviikonloppuna 2017 Kainuusta kajahtaa!

Marjaana Seppi, INT 2015

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >