QPM-koulutus – Laadukkaan projektinhallinnan päivä

QPM koulutus

Paukkuiko projektin budjetti pakkaselle, olivatko ihmissuhteet koetuksella tai koituiko epärealistinen aikataulu kohtaloksi? Kajaanissa järjestettiin QPM eli Quality Project Management -koulutus, jonka aikana Oulun Nuorkauppakamarin kokenut kouluttaja Sanna-Riikka Hakio johdatti meidät projektien hallinnan saloihin aikaa ja resursseja säästävän mallin avulla.

Aurinkoinen aamupäivä alkoi esittelykierroksella ja pian jaoimmekin yhteisesti kokemuksia sekä hyvin että huonosti sujuneista projekteista. Listasimme myös asioita, jotka voivat projektin aikana mennä pieleen, ja siitä listasta tulikin hätkähdyttävän pitkä! On tärkeää tiedostaa riskit, mutta onneksi niitä on helppo myös hallita projektin vaiheiden ja tasojen avulla.

Koulutuksessa pohdittiin pienryhmissä myös hyvän projektitoimeksiannon sisältöä ja laadittiin projektisuunnitelmia erityyppisten case-harjoitusten avulla. Näin opimme kiinnittämään huomiota laadukkaan lopputuloksen ohella myös laadukkaaseen tekemiseen sekä erityisesti laadunvalvonnan tärkeyteen projektin käynnistämisestä aina sen päättämiseen saakka. QPM-mallia testattiin myös käytännössä, kun sen avulla päästiin suunnittelemaan erilaisia nuorkauppakamariprojekteja rapujuhlista työhyvinvoinnin seminaariin.

Päivä oli täynnä mielenkiintoisia vinkkejä ja yhdessä koettuja oivalluksia, mutta jäipä siitä pureksittavaa myös kotiinviemisiksi. Koulutuksen opit ovat helposti sovellettavissa nuorkauppakamaritoiminnan ohella myös työelämään, ja allekirjoittaneella uudet työkalut pääsevätkin käyttöön ensimmäisen nuorkauppakamariprojektin myötä!

Eveliina Heikura, koejäsen
Kajaanin Nuorkauppakamari

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >