Puhekoulutusfiiliksiä!

Puhekoulutus

Erilaisia ja eritasoisia puheita pääsee parhaiten seuraamaan koulunpenkiltä. Päivittäin opettajat ja opiskelijat pitävät esityksiä vaihtelevista aiheista ja niiden sisällöt ja esittämistavat vaihtelevat laidasta laitaan. Yhtä opiskelijaa jännittää ja esiintymisestä huokuu epävarmuus; paperit tippuvat lattialle, kynät napsutellaan puhki ja asiat luetaan suoraan tietokoneen näytöltä, pikaisesti yleisöön vilkaisten. Toiselle taas esiintyminen on luontevaa ja rentoa, eikä pieniin sana kömmähdyksiin kiinnitetä huomiota. Minkälainen on hyvä puhe ja millainen on hyvä puhuja? Kamarin järjestämästä puhekoulutuksesta sai paljon hyviä vinkkejä vaikuttavan puheen pitämiseen.

Koulutus oli lyhyt ja intensiivinen. Lyhyiden alkusanojen jälkeen puhekoulutuksen osallistujat pääsivät pitämään minuutin pituiset puheet aiheesta; oma harrastus. Alkujännitysten karistua ensimmäisen harjoituksen jälkeen, paneuduttiin tarkemmin mitä hyvä puhe pitää sisällään ja miten hyvä puhuja elehtii. Koulutuksessa jaettiin omia kokemuksia erilaisista puheista ja puhujista ja kolmeen tuntiin mahtui paljon uutta tietoa sekä yhteensä kolme hieman erilaista puheharjoitusta. Harjoitusten edetessä huomasimme jo selvästi kehittymistä ja jokainen sai henkilökohtaista palautetta niin kouluttajalta kuin muilta osallistujilta. Puhuminen on tekniikkalaji ja harjoittelemalla meistä jokaisesta voi tulla vaikuttava puhuja!

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >