Puheenjohtajaehdokas 2018 puheenvuoro:

Haen Kajaanin Nuorkauppakamarin Puheenjohtajaksi. Miksi? Koska se kannattaa.

Mitä minä nuorkauppakamarista saan? Se on kysymys, jonka jokaisen tähän harrastukseen mukaan tulevan pitää kysyä. Jokaisen projektin kohdalla kannattaa kysyä myös samaa. Kaikki minut tuntevat tietävät minun olevan aktiivinen nuorkauppakamarilainen. Kovinkaan moni ei kuitenkaan tiedä, että isoimmat jutut missä olen ollut mukana, ovat aina kehittäneet minua jotenkin. Kajaani-lautapelin projektipäällikkönä pääsin testaamaan yritysmyynnin työkaluja ja verkkokaupan pyörittämistä. Ensimmäinen hallitusvirkani sai minut käsittämään yritysstrategian merkityksen ja hahmottamaan, kuinka sitä käytännössä toteutetaan. Gaalojen järjestely tuo minulle ammattilista osaamista, olenhan leipomoyrittäjä. Seitsemän vuoden ajalta esimerkkejä on hattuhyllyllinen ja kaikki käsittämättömän huipussa porukassa. Nyt on aika kokeilla haasteista isointa, puheenjohtajuutta. Miksi?

Tottakai haluan antaa harrastukselle, joka on tuonut minulle ystäviä, kauppaa, koulutuksia, projektiosaamista, itsevarmuutta ja johtamiskokemusta, takaisin. Haluan panostaa ensi vuonna siihen, että toimintamme antaa hyötyä jäsenistöllemme keskittymällä kovaluokkaiseen tapahtuma- ja koulutuskalenteriin. Haluan rakentaa Kajaanin Nuorkauppakamaria sisältä päin innostavaksi yhteisöksi, jonka kautta pääsee kiinni ainutlaatuisiin mahdollisuuksiin. Olen muuten itse lähdössä marraskuussa Amsterdamiin kuuntelemaan Kofi Annania kansainväliseen nuorkauppakamaritapahtumaan, ei pöllömpää!

Suurin syy puheenjohtajuushaasteen hyväksymiseen on kuitenkin se, että tulen olemaan täysin vastakkain kahden isoimman heikkouteni kanssa. Ensinnäkin joudun puheenjohtajana toimimaan johdonmukaisesti, maltillisesti, suunnitelmallisesti sekä etuvoittoisesti, mikä on kaltaiselleni reagoivalle, luovalle ja vauhdikkaalle persoonalle aika painajaismaista. Toisekseen vaikka pidän itseäni innostavana ja hyvänä henkilöjohtajana, voin olla innostuessani helkkarinmoinen jyrä. Siinä ei pahemmin muita kuunnella, kun oma visio on vaan niin järjettömän hyvä. Malttia Kaisa, anna muidenkin loistaa! Miksi aion kiusata itseäni näillä haasteilla? Koska nuorkauppakamari antaa minulle turvallisen ympäristön tehdä niin ja minä haluan testata minulle sopivia työkaluja, jotka voin viedä työelämään. Ensi vuosi on vuosi, kun testataan mihin minä oikeasti pystyn. Ja tämän vuoksi haen Kajaanin Nuorkauppakamarin puheenjohtajaksi vuodelle 2018.

Hei sinä Kajaanin Nuorkauppakamarin jäsen! Lähde mukaan hallitukseen. Mutta lähde vain, jos koet, että saat siitä itsellesi kehittymisen paikan. Kajaanin nuorkauppakamari on varsin yksinkertainen organisaatio, joka on täydellinen koelaboratorio testata ja oppia. Hallitustiimin ja itseni lisäksi kehittymistäsi tukee alueelliset ja kansalliset kollegat, sekä koulutusmahdollisuudet juuri sinun virkaasi. Miten kirjanpito käytännössä toimii? Lähde rahastonhoitajaksi. Haluaisitko päästä testaamaan eri somemarkkinoinnin keinoja? Lähde tiedottajaksi. Haluatko saada ovia auki alueemme yrityksiin ja organisaatioihin? Lähde varapuheenjohtajaksi tai tapahtumavastaavaksi. Syitä lähteä myös kansainvälisyys- ja koulutusvastaaviksi ja sihteeriksikin on paljon. Missä sinä haluat kehittyä tai mitä sinä haluat testata? Hallituksessa saat myös hyvän opin hyvästä hallinnosta, joka omasta kokemuksesta voin luvata olevan työelämässä kova sana. Lähdetään vaikka kahdestaan kahville tai viinilasille ja tuumataan yhdessä lisää, miten sinä voisit hallitukseen lähdöstä hyötyä.

Entä sinä, joka et ole nuorkauppakamarilainen…  Mitä sinä voisit nuorkauppakamarista saada? Soita minulle.

Kaisa Marin

044 2885253

kaisa.marin@gmail.com

Kajaanin Nuorkauppakamari

Varapuheenjohtaja 2017

Puheenjohtajaehdokas vuodelle 2018

kuva: Ralph Pache 

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >