Nälkämaan highendiä

Kajaanin Nuorkauppakamari kävi 29.1.2019 yritysvierailulla Sartoriuksen Kajaanin toimipisteellä. Yllätys olikin melkoinen, kun paljastui, että Sartoriuksen Kajaanin yksikkö onkin osa globaalia bioteknologian suuryritystä, jonka liikevaihto huitelee 1,4 miljardia eurossa, ja joka työllistää kansainvälisesti noin 7,5 tuhatta henkilöä. Ja kaikesta kansainvälisyydestä huolimatta juuri täällä tehdään osa maailman parhaista laboratoriomittalaitteista!

Pääsimme nauttimaan mm. esityksestä bioanalytiikassa ja lääketieteen kehityksessä käytettävistä työkaluista sekä kiertokäynnistä yrityksen tuotantotiloihin ja tulevaan laajennusosioon.

Tämä siis Kajaanissa, jonka mielikuvat ovat pahimmillaan Nälkämaan laulu, metsän siimeksen synkkä korpimaa ja suljettu paperitehdas. Vierailu osoittikin, että olemme sittenkin osana teollisuusrobotiikan, virtuaalimaailman ja muiden highend -tuotteiden kehityskenttää. Ei lainkaan huono kehityssuunta.

Tässä on taas yksi esimerkki siitä, mihin tämä harrastus voi johtaa. Tule sinäkin mukaan ihmettelemään miten siisti paikka Kajaani voi olla ja mihin tämän harrastuksen kanssa pääsee. Jos olet uusi paikkakunnalla, niin kasvatahan juuret meidän kanssa Kajaaniin!

Mikä on siis parasta? No se, että saahaan olla yhdessä, tehä kaikkee siistii, just nyt!

Erityiskiitokset vielä illan isännälle Pulkkisen Pertille mahtavasta mahdollisuudesta tutustua Kajaanin Sartoriuksen toimipisteeseen!

– Olli Kakko

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >