Kummitellen kohti uutta Strategiaa!

Tämän vuoden Strategia! -koulutus järjestettiin 5–7.5.2017 historiallisessa Ankkapurhassa. Anjalankosken varrella sijainnut kartanon miljöö oli mitä oivallisin tapa nauttia intensiivisestä teoria- ja harjoitusrikkaasta rypistyksestä kartanon kummitukseksi pukeutueena. Ansiokkaan koulutuksen tavoitteena oli tuottaa materiaalia Kouvolan NKK:n Strategian rakentamisen tueksi sekä oppia strategian laatimisen vaiheet pienryhmissä hyödyntämällä koulutuksessa esitettyjä tekniikoita teoria-harjoitus-teoria-harjoitus -syklillä.

Koulutuksen osiot kattoivat koko strategian rakentamisen vaiheet alkaen nykytilannekatsauksen laadinnasta edeten strategian laadintaan ja arvioimiseen päättyen strategian jalkauttamiseen. Luonnollisesti ohessa elettiin Anjalan kartanon 1700 -luvun jännittävät vaiheet Venäjän ja Ruotsin kanssa sotien ja tanssien Kuoleman Kuninkaan perässä letkajenkkaa.

Autuaana: Olli Kakko, Kajaanin NKK, koejäsen

Tervehdys myös Varkaiden Killasta!

Varsinaisen strategiatyöskentelyn ja tiimirooleihimme heittäytymisen lisäksi viikonloppuun mahtui myös verkostoitumista sekä uusiin upeisiin ihmisiin tutustumista. Ryhmäytyminen alkoi jo ennakkotehtäviä työstäessä, kun pääsimme luomaan ryhmähenkeä ja ideoimaan yhdessä tiimiemme pukeutumista, sotahuutoja, tiimilippuja sekä viikonlopun loppuhuipennusta; suurta taistelua. Tämän lisäksi tutustuimme myös tiimiemme kesken ennakkoon Kouvolan Nuorkauppakamarin nykytila-analyysiin, jonka pohjalta laadittiin myös SWOT-analyysi.

Pääsimme myös kuulemaan kiehtovaa Keynote-esitystä, kun psyykkisen valmennuksen osaaja Petri Federley avasi meille ihmismielen ominaisuuksia suhteessa yhteisöön. ”Lainalaisuudet ihmisen sisällä ja ihmisten kesken ovat samat, on sitten kyse urheilusta, perheestä, yhdistyksistä tai yritysmaailmasta – niistä puhutaan. Kaikki on urheilupsykologiaa.” 

Strategia ja strateginen ajattelu on ennenkaikkea taito, jota voi opetella ja siinä voi harjaantua. Suosittelen ehdottomasti Strategia!-koulutukseen osallistumista, sillä sen opeista on aivan varmasti hyötyä hallitusvirkojen ja nuorkauppakamaritoiminnan lisäksi myös työelämässä sekä harrastustoiminnassa.

Suuret kiitokset vielä kertaalleen Kouvolan Nuorkauppakamarille ja kouluttajille erittäin onnistuneesta ja upeasta viikonlopusta!

Eveliina Heikura, TREAS 2017

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >