Jari Haapaniemen ja Mikko Heikkisen priiffaamana pistettiin torstaina myyntipöksyt jalkaan

Huhtikuisena torstaina opimme lisää myynnistä Superior Selling Skills 2.0 koulutuksessa Kajaanin Raatihuoneella ja pääsimme myös testaamaan omia myyntitaitojamme. No mitä minä sitten eilen opin? Opin ainakin, että myyminen on kysymistä ja asiakkaan ongelmien ratkaisua. Opin myös, että myynti on taito- ja kestävyyslaji, jossa pärjää vain ahkeralla harjoittelulla. Kukaan ei ole siis seppä syntyessään, mutta hyväksi myyjäksi voi kasvaa. Lohdullista oli kuulla, että kaikki tieto on siis saatavissa ja taidot opeteltavissa. Mikä parasta Nuorkauppakamarissa pääsee näitä taitoja harjoittelemaan ja testaamaan yhdessä innostavien ihmisten kesken.

Mistä koostuu myyntipuhe? Why, How ja What? Näihin kun saa vastauksia, niin on kaupanteko jo lähempänä. Myynnissä tärkeätä on sitkeys ja luottaminen itseensä. Mitä enemmän kontakteja, sitä paremmat mahdollisuudet. Päällimmäiseksi myynnistä jäi kuitenkin mieleeni, että tärkein osuus on kaupan päättäminen ja siihen saimmekin monia erilaisia lähestymistapoja ja ratkaisuja. Tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan myymistä niin omalla työmaalla, kuin kotona kotitöiden delegoimisessa rakkaalle aviopuolisolle. Allways Be Closing!

Kiitokset kaikille osallistujille ja etenkin koulutuksen vetäjille.

Milla Tikkanen, JCI Kajaani koejäsen

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >