ARRGH – Vaikuta!

Vedä syvään henkeä, kerää rohkeutta, taputa itseäsi selkään ja lupaa, että jos ei muuta niin, mennään persielleen. Silloinkin on tapahtunut edes jotain muutosta. Aukaise suusi ja puhu asiaa, ole vakuuttava, kerro oikeat pointit ja mielellään kaikille samat asiat. Nyt aika heittäytyä, olla häikäisevä, kaikki keinot pelissä, kulta-aarretta jahtaava edistyksellinen vakuuttava ja vaikuttava Merirosvo Leidi!

Aloitin vuoden alussa JCI Vaikuttaja-akatemian, jossa syvennymme vaikuttamisen ja politiikan maailmaan. Vaikka olemme vielä koulutuksen alussa, toiminta on lähtenyt tykin kuulan lailla lentoon. Tottahan toki Kainuulaisena haetaan taas Nuorkauppakamarin kanssa kulta-aarretta ja tavoitteet asetetaan aina hieman yläkanttiin sopivan realistisesti. Vaikuttaja-akatemiassa luomme omalle kamarillemme Vaikuttajan ABC:n – opastuksen vaikuttamisen maailmaan. Opinnoissamme tutustumme, sekä paikallisiin vaikuttajiin, suomalaisiin vaikuttaja-persooniin, että EU parlamentin European – Know How Transferin kautta tapaamme Suomalaisia EU edustajia Brysselissä.

Olen päässyt kuulemaan huikeita tarinoita koulutuksen aikana useilta hienoilta persoonilta, kuten huikealta tavoitteelliselta kansanedustaja Sofia Vikmanilta, innostavalta Tampereen varapormestari Anna-Kaisa Heinämäeltä, vakuuttavalta Harri Airaksiselta, sekä pääsimme lounastilaisuudessa keskustelemaan poliitikko Satu Hassin kanssa. Heidän ja monen muun vaikuttajan parhaista ajatuksista ja vaikuttamisen mahdollisuuksista luomme Vaikuttajan ABC: n. Kun työkaluinani ovat tekniikan kauneimmat osa-alueet elokuvateatterissa, tottahan toki järjestämme oikean shown Kajaanissa ensi syksynä valkokankaalla Vaikuttajan ABC:lle punaisen maton ja kultaisen rommin äärellä. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

JCI Maarianhaminan kansallisen vuosikokouksen – Boost Your Career päivillä huhtikuussa pääsin toden teolla kokeilemaan omia vaikuttamisen taitojani. Illalla oli vuorossa Pirates Merirosvo –naamiasjuhlat. Ensikertalaisena kokouksessa sain tehtävän tutustua illan aikana mahdollisimman moneen henkilöön, kerätä nimikirjoituksia ja jättää itsestäni lähtemättömän muistikuvan JCI merien konkareiden mieleen. Joten, syvä vetäisy henkeä, taputus olalle, että `You can do this!` ja verkostoitumaan! Lauloin rommilauluja, lausuin merirosvorunoja, esitin Merirosvo -shown, jossa yhdessä kaikkien merirosvokumppaneiden kanssa tulemme löytämään kaikkien kauneimman aarteen, tien elämysten maailmaan. Aarrekartta täynnä kumppaneiden verinäytteitä (huulipuna sormenjälkiä) ja monta uutta ystävää tavoitettuna, pollena ajattelin, että voitto on meidän! Paitsi, että voittoa ei tullut. Jack Sparrowin tavoin taisin joutua syviin vesiin maailman laidalle ja aarrekartta katosi mystisesti Ahvenanmaan Maria-kummituksen käsiin, joten ehkäpä seuraavaksi sitten strategiat kuntoon.

Tarinoiden avulla vaikuttaminen on parempaa. Sain huikeita uusia ystäviä, yhteisiä kokemuksia, yhteisen tavoitteen ja kannustusjoukot yhteiseen voittoon. Meillä oli määränpää ja yhteinen suunta. Voittoa ei tullut minun toivomallani tavalla, mutta useampi merirosvokumppanini tuli jälkeenpäin onnittelemaan hienosta vedosta, henkisestä voitosta ja onnistumisesta. Sitähän se vaikuttaminen ja päätökset ovat, yhteisesti suunniteltuja parhaita mahdollisia ratkaisuja siinä hetkessä.

Kajaanissa 3.5.2018
Merirosvokapteeni, Mervi Kemppainen

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >