50 vuotta johtajuuden käytännön korkeakoulua #maailmanparasharrastus #JCIKajaani

Me puhumme nuorkauppakamarissa johtajuudesta väljästi. Tarkoitamme sillä kaikkea hyvää, joka liittyy itsensä kehittämiseen, oppimiseen, jatkuvaan parantamiseen, aikaan saamiseen ja ennen kaikkea ryhtymisen kulttuuriin. Nuorkauppakamarilaiset ryhtyvät tekoihin ja oppivat tekemällä. Samalla vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti.

Kokoonnuimme syyskuun viimeisenä lauantaina kohottamaan maljaa 50-vuotiaalle Kajaanin Nuorkauppamarille. Kamarimme perustajajäsen Heimo Korhonen kertoi alkuvaiheen toiminnasta. Silloinkin he olivat osoittaneet ryhtymisen voimaa ja näkemyksellisyyttä mm. järjestämällä useita teollisuusmessuja. Sittemmin messut ovat siirtyneet ammattilaisorganisaatioiden järjestämäksi, mutta tilalle on noussut aina jotakin muuta.

Viimeinen messujen nimeä kantanut tapahtuma oli vuonna 1995, kun Kajaanin Nuorkauppakamari isännöi laajaa kansainvälistä metsäalan konferenssia. Tapahtuman kohderyhmänä oli ensisijaisesti eurooppalaiset tiedottajat ja journalistit. Forest Fair 1995 oli kamarillemme merkittävä voimain ponnistus ja myös menestystarina.

Muistelimme juhlassa myös vaikutustamme nuorkauppakamarijärjestön kehittämiseksi. Olemme isännöineet useita aluekokouksia ja konferensseja sekä alueellisia ja valtakunnallisia koulutustapahtumia. Valtakunnallinen vaalikokous on pidetty Kajaanissa kahdesti. Asento -82 vuonna 1982 ja vuonna 2009 Paluu tulevaisuuteen. Kajaanin Nuorkauppakamari on tuottanut kymmeniä alueellisia virkailijoita ja aluejohtajia sekä kaksi kansallista puheenjohtajaa vuosina 2004 ja 2010. Olemme merkittävällä tavalla kantaneet vastuuta koko järjestöstä ja samalla tarjonneet aktiivisille jäsenillemme merkittäviä johtajuuden oppimismahdollisuuksia.

Johtajuus merkitys korostuu työelämässä. 50 vuotiaalla Kajaanin Nuorkauppakamarilla on edelleenkin oma ekologinen lokeronsa alueen nuorten aikuisten johtajuuden ja edelläkävijyyden kehittäjänä sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Jari Haapaniemi
Kansallinen puheenjohtaja 2004
PRES 1999
JCI Senator #63819
Phil Pugsley Patron
JCI Finland Foundation Member

jaa artikkeli

Edellisiä artikkeleita

Yritysvierailu Hotel Kajanukseen

Kävimme 28. maaliskuuta Hotelli Kajanuksessa tutustumassa uuden hotellijohtajan, Ollis Leppäsen tarinaan hotellista itsestään ja sen vaiheista. Saapuessamme aulaan Ollis ottikin meidät hymyillen

Lue lisää >