AKATEMIAT JA KOULUTTAJAESITTELYT

Alue D vuosikokous järjestetään vuonna 2024 aivan uudella tavalla itsensä kehittämisen näkökulmasta! Aluevuosikokous tunnetaan vuonna 2024 nimellä Kajahdus – Kevätakatemia! Osallistut siis uudistettuun kokousviikonloppuun, jossa perinteisten key note -puhujien ja workshopien sijaan valitset viikonlopun ajaksi yhden koulutuskokonaisuuden, joka alkaa perjantaina klo 18.00. Halutessasi voit myös valita Yllätysakatemian, johon voit osallistua aikataulujesi puitteissa.

Valitse oma akatemiasi samalla, kun rekisteröidyt. Ilmoittaudu nopeasti, sillä akatemioissa on rajoitettu määrä paikkoja, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max. 15 hlöä/akatemia, PRES&DP/IPP/Senaattori-akatemiat rajoittamaton osallistujamäärä)!

AKATEMIAVAIHTOEHDOT

Vahvan henkilöbrändin salaisuus – Riikka Annika Keskitalo, Jyväskylän NKK

Inhimillisesti kestävä johtajuus – Saila Järvinen-Junttila, Porin NKK

Rahakoulu – Pauliina Välimaa, Rauman NKK

Innostavan kouluttajan työkalupakki – Hanna Manninen, Keskuspuiston NKK

Yhtä Juhlaa!  – Kaisa Marin, Kajaanin NKK

Yllätysakatemia – (Kouluttaja(t) ilmoitetaan myöhemmin)

PRES&DP-akatemia – PRES Tanja Ihalainen, Kajaanin NKK, aluejohtaja Henna Määttä, Oulun Tervaporvarien NKK, RC Antti Matikainen, Joensuun NKK

Senaattoriakatemia – Kajaanin senaatti

IPP-akatemia – Marianne Eteläsaari, Kajaanin NKK

AKATEMIAESITTELYT

Vahvan henkilöbrändin salaisuus -akatemia
Tässä akatemiassa pääset tutustumaan brändäämisen saloihin, löytämään oman brändisi elementtejä sekä viemään niitä käytäntöön. Viikonlopun aikana kehität itsellesi urakehitystäsi tukevan brändistrategian ja otat ensimmäiset askelet sen toteuttamisessa. Tästä lähtee urakehitys uudelle tasolle!

Kenelle?: Akatemia on tarkoitettu erityisesti uraansa kehittäville asiantuntijoille, yrittäjille, johtajille, myyjille ja heille, jotka haluavat vahvistaa asemaansa työmarkkinoilla.
Mitä? Mitä henkilöbrändäys on? Kuinka minäkuva vaikuttaa sen tekemiseen? Miksi verkostot ovat tärkeitä brändille? Mihin minun kannattaisi keskittyä, ja pitääkö postata LinkedIniin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä viikonlopun mittaisessa akatemiassa.
Mitä opit? Koulutuksen jälkeen näet henkilöbrändäyksen eri tavalla, tiedät kuinka se voi kiihdyttää urakehitystäsi, sekä olet ottanut ensimmäiset askelet laatimaasi brändipolkuasi pitkin.
Ilmoittaudu ja valmistaudu: Akatemiaan pääsee mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mahdollisimman pian!

Akatemiaan kuuluu lyhyt ennakkotehtävä, joka auttaa kirkastamaan tavoitteita ja arvoja. Ohjeet ennakkotehtävään lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Osallistumalla koko viikonlopun ajan saat suurimman hyödyn akatemiasta.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii Vuoden Kouluttaja 2022, Riikka Annika Keskitalo. Jyväskylässä hän on tutummin Brändi-Riikka intohimonsa mukaan. Riikka on työssään sisällöntuottaja ja strategi, joka auttaa brändejä kasvamaan.  )

——————- 

Inhimillisesti kestävä johtajuus –akatemia
Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kohti inhimillisesti kestävää johtajuutta – matkalle, joka muovaa sinusta tulevaisuuden johtajan! Koulutus tarjoaa sinulle avaimet johtamisen inhimilliseen kestävyyteen.

Lähempää tuttavuutta teemme psykologisen turvallisuuden, vuorovaikutustaitojen ja empaattisen johtamisen kanssa. Nämä luovat vankan pohjan inhimillisesti kestävälle johtajuudelle.

Brené Brownin rohkean johtajuuden konsepti opastaa sinua luomaan avoimen ja luottamuksellisen ilmapiirin organisaatiossasi. Amy Edmondsonin psykologisen turvallisuuden periaatteet auttavat sinua luomaan yhteistyökykyisen ja kannustavan työympäristön. Lisäksi James Clearin Atomic Habits -teoksen opit auttavat sinua luomaan kestäviä tottumuksia kohti inhimillisesti kestävää johtajuutta.

Koulutuksen aikana sinulle tarjotaan konkreettisia työkaluja ja harjoituksia, joiden avulla voit soveltaa oppimaasi käytäntöön. Pääset syventymään omiin vahvuuksiisi ja kehityskohteisiisi johtajuuden saralla. Pääset myös nauttimaan rikkaista keskusteluista ja kokemusten jakamisesta muiden osallistujien kanssa. Tule mukaan tälle innostavalle matkalle, jossa rakennat inhimillisesti kestävää johtajuutta ja löydät oman paikkasi tulevaisuuden johtajana.

Kouluttaja Saila Järvinen-Junttila on rohkea johtaja, joka ottaa haltuunsa teknologian tuomat mahdollisuudet ja tarttuu rohkeasti työelämän muutoksen haasteisiin. Hänen halunsa kehittää johtajuus- ja kouluttamisosaamistaan nuorkauppakamarissa ja työelämässä osoittavat hänen intohimonsa osaamisen kehittämistä kohtaan. Saila on palkittu nuorkauppakamarijohtaja ja kokenut kansainvälinen johtajuuskouluttaja.

Saila on saanut kiitosta innostavasta ja vaikuttavasta tyylistään tarinankertojana. Hänen kykynsä yhdistää teoria käytäntöön mahdollistaa koulutuksen oppien viemisen osaksi omaa johtamista. Sailan tapa jakaa omia haavoittuvaisuuksiaan tekee hänestä helposti samaistuttavan ja vaikuttavan kouluttajan. Hänen aito persoonansa ja läsnäolonsa ovat hänen suurimpia vahvuuksia kouluttajana. Osallistujat ympäri maailmaa ovat kokeneet, että Sailan koulutukset avaavat sopivassa suhteessa uusia näkökulmia ja muistuttavat hyväksi todetuista vanhoista viisauksista. Mielenkiintoiset tarinat tekevät Sailan koulutuksista ainutlaatuisia. Astu rohkeasti mukaan johtajuuden kehittämisen polulle.

——————- 

Rahakoulu-akatemia
Nyt puhutaan rahasta ja vaurastumisesta! Tuntuuko sinusta, että tili tuli ja meni? Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat ottaa itseäsi niskasta kiinni rahaan liittyvissä asioissa, uskomuksissa, ongelmissa ja mahdollisuuksissa.

Rahakoulussa pureudut omaan rahankäyttöösi ja kulutukseen sekä yhdessä suunnitellaan ja budjetoidaan lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita vaurastumisen tiellä. Tässä akatemiassa luomme luottamuksen ilmapiirin, jossa voi rehdisti kysyä ja ihmetellä rahaan liittyviä asioita. Oman talouden suunnittelusta jatketaan erilaisiin sijoittamisen muotoihin, muun muassa asuntosijoittamiseen, osakesijoittamiseen ja rahastosijoittamiseen.

Lisäksi rahakoulussa opitaan, mitä ovat elämämme tärkeimmät rahaan liittyvät dokumentit, kuten avioehto, testamentti ja edunvalvontavaltuutus. Kuka perii ja kenet?

Kouluttajana toimii innostava luennoitsija ja valmentaja Pauliina Välimaa, joka toimii konttorinjohtajana OmaSp:ssä. KTM-tutkinnon lisäksi Pauliina on opiskellut sijoittamiseen liittyvät APV1- ja APV2-tutkinnot sekä LKV-tutkinnon. Pauliinaan voit tutustua Instagramissa @pauliinavalimaa. Tervetuloa mukaan rahakouluun – euro on miljoonan alku!

——————- 

Innostavan kouluttajan työkalupakki -akatemia
Haluatko kertoa tarinasi ja opettaa taitosi muille tavalla, joka jää mieleen ja innostaa oppimaan uutta? Haluatko oppia vakuuttavaksi kouluttajaksi ja välittää jo valmiin koulutuksen viestin?

Innostavan kouluttajan työkalupakki on Hanna Mannisen kokemuksiin ja palautteeseen perustuva esikoiskoulutus, joka syntyi halusta auttaa muita kehittymään kouluttajina sekä löytämään oman äänensä. Hanna löysi oman intohimonsa kouluttamisen maailmasta muutama vuosi sitten, ja hän on kouluttanut niin työnsä puolesta taloushallinnon ammattilaisia sekä osallistujia että kouluttajia mm. Strategia! -koulutuksessa, JCI European Academyssa että virallisissa JCI-koulutuksissa. Hannalla on myös kokemusta kouluttajatiimien johtamisesta.

”Kouluttaminen on yhtä aikaa sekä tiedonsiirtoa, uuden opettamista että vanhan tiedon vahvistamista. Opimme toisiltamme jatkuvasti jotain uutta, kunhan olemme vain valmiita ottamaan vastaan. Tässä auttavat kouluttajan innostavuus ja osallistaminen.”

——————- 

Yhtä Juhlaa! -akatemia
Mitä tapahtuu, kun kokenut JCI-kouluttaja ja paikkakunnalla aktiivinen leipomoyrittäjä päätti kehitellä oman akatemian? No innostuneen hihkunnan lomassa kuuluu huuto: “mä teen siitä Yhtä Juhlaa!”

Perjantaina käydään kakulla ja kuohuvalla Kaisan leipomokahvilassa Kajaanin keskustassa. Koska yrittäjyys on tunnetusti Yhtä Juhlaa, kuullaan herkkujen lomassa Kaisan tarinaa, kuinka 110-vuotiaan perheyrityksen vetäjänä noustaan tulipalon jälkeen kohtaamaan globaali pandemia ja oman jaksamisen rajat. Tarinan rajuista käänteistä huolimatta vietetään nauruntäyteistä iltaa.

Lauantaina karkaamme puhekilpailun jälkeen kokouspaikalta nauttimaan kolmen ruokalajin lounaan viineineen. Tämän lounaan lomassa Kaisa avaa etiketin maailmaa rennolla ja käytännönläheisellä otteella. Nyt ei raapaista pintaa ja ladella yksittäisiä sääntöjä, vaan rakennetaan yhdessä etikettiosaamista ja itseluottamusta toimia tilaisuuksien järjestäjänä sekä vieraana. Etiketin tarkoitus on kuitenkin mahdollistaa ikimuistoista aikaa ja hauskanpitoa, eikä puristaa nutturaa tai kravattia.

Kaisa Marin on JCI-vuosiensa varrella kouluttanut puhetta, etikettiä ja kaikenmaailman vinkauksia kansainvälisillä kentillä asti. Muutama vuosi sitten Kaisan Kouluttaja-Akatemiassa kehittelemä etikettisimulaatiokoulutus aloitti etikettikoulutusten aallon ympäri Suomen. Kaisan hyllynreunalta löytyy JCI-maailman Sanan Säilä-, Vuoden Kouluttaja- ja Vuoden Yhteiskuntavastuuprojekti-palkintojen lisäksi mm. Kainuun Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinto. Työkseen Kaisa luotsaa veljensä kanssa jo neljännessä sukupolvessa ikonista kajaanilaista Pekka Heikkisen leipomoa.

Huom! Yhtä Juhlaa! -akatemian osallistujilta peritään 49,00 e lisähinta.

——————- 

Yllätysakatemia
Hei Sä, joka haluat tulla Kajahdukseen imemään tunnelmaa omien aikataulujen mukaan! Yllätysakatemiaan voit hypätä matkaan, kun siltä tuntuu ja jäädä vaikka päiväunille, kun siltä tuntuu. Luvassa on rennon hauskaa ohjelmaa, jossa kannattaa kyllä olla mukana! Yllätysakatemian sisältö julkaistaan myöhemmin.

——————- 

PRES&DP-akatemia
Puheenjohtajien ja valmistautuvien puheenjohtajien akatemia pitää sisällään PJ-kokoukset ja 3LED-koulutukset. Näiden päälle on luvassa rentoa aikaa kollegoiden kanssa. Koska ketkäs paremmin tietää, millaista on johtaa kamaria, kuin he, jotka ovat samassa tilanteessa!

Kajaanin 2024 PRES Tanja Ihalainen huolehtii yhdessä aluejohtaja Henna Määtän ja RC Antti Matikaisen kanssa kokoustamisen vastapainoksi yllätyksellisestä rentoilusta. Pressojen ja deepeiden akatemiaa on mukana hämmentämässä myös kansallinen puheenjohtaja 2024 Aleksi Graf!

——————- 

Senaattoriakatemia
Kajahdus kutsuu Kajaaniin erityisen lämpimästi kaikki senaattorit, joten tottakai senaattorit saavat oman akatemian! Senaattoriakatemia pitää sisällään innostavan kajahtaneen tulokulman Kajaaniin, ja luvassa on muun muassa mielenkiinoisia puheenvuoroja yrittämisestä, Kainuusta ja vastuullisuudesta sekä wine tasting ja vapaata seurustelua. Ohjelmasta vastaavat Kajaanin NKK:n upean mahtavat senaattorit.

——————- 

IPP-akatemia
Kyl iippareita nyt hellitään – omalla akatemialla! Kajaanin NKK:n IPP 2024 Marianne Eteläsaari huolehtii, että on pressavuodesta toipuville erityisohjelmat ja systeemit. Tähän akatemiaan voi osallistua ainoastaan vuonna 2024 IPP-vuotta viettävät huipputyypit.